6. Ontmoetingen en herinneringen

Theatermaker Janneke de Haan heeft haar project ‘Molenwijk, meer dan alleen een snackbar’ gedoopt. Haar plan om duo’s van wijkbewoners verhalen te laten vertellen, heeft ze laten varen. De tussentijdse presentatie die morgen plaatsvindt, krijgt de vorm van een theatrale wandeling. Deze wordt verzorgd door Noortje Braat, muzikant en performer. Het idee om een koor te formeren van Molenwijkers zal wél doorgang vinden – na de zomer.

Sarah (13): “Ik vind het gezellig dat er zoveel mensen in de wijk wonen.”

De afgelopen weken hebben Janneke en Noortje verschillende malen samen door de wijk gewandeld, waarbij Noortje haar viool bespeelde. Dat trok niet alleen veel bekijks, het bleek ook een middel om gesprekken met wijkbewoners aan te knopen. Onderweg ontmoetten ze bijvoorbeeld de 13-jarige Sarah. Op de vraag wat zij het leukste van de wijk vindt antwoordde ze: “Ik vind het gezellig dat er zoveel mensen in de wijk wonen. Ik maak met heel veel mensen wel een praatje.” Sarah bleek nog warme herinneringen te koesteren aan de activiteiten die in het Molenhuis werden georganiseerd, met name aan het pannenkoeken bakken.

Deze gesprekken, met uiteenlopende Molenwijkers, hebben tal van verhalen en anekdotes opgeleverd over het leven in de wijk. Janneke heeft dit verwerkt tot een theatrale tekst, die Noortje zal voordragen terwijl ze het publiek door de wijk ‘gidst’.